V 57 letech vrtulníkem na urgentní příjem: Další horský úraz koloběžkáře na Pradědu

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – S těžkým zraněním a v bezvědomí skončil 3. srpna koloběžkář, který se vysokou rychlostí řítil z jesenické  čtrnáctistovky, Praděda. Překvapivý je přitom i věk muže, který na koloběžce jel.

Před neobezřetným sjezdem z hor jsme spolu se záchranáři varovali čtenáře zhruba před měsícem. Tehdy se zranili během jediného dne hned tři koloběžkáři na Pustevnách.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Operační středisko krajských záchranářů přijalo 3. srpna po půl druhé hodině odpolední informaci o úrazu muže, který havaroval na koloběžce při jízdě z vrcholu hory Praděd.

Na místě zasahující Horská služba Jeseníky spolu se zdravotníky a leteckou záchrannou službou potvrdila, že ošetřila na místě muže ve věku 57 let.

„Muž ve velké rychlosti spadl z koloběžky asi sto metrů pod vrcholem Pradědu. Po pádu byl v bezvědomí, se zasahujícími záchranáři ale později komunikoval,“ popsal mluvčí ZZS, Ladislav Lang.

Jezdec při nehodě utrpěl tržnou ránu na hlavě a oděrky levé dolní i horní končetiny. Po poskytnutí přednemocniční péče, včetně podání léků a přiložení krčního límce, byl letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Psali jsme také:

Koloběžkář sjíždějící hory je postrach. Tento týden jeli tři z Pusteven do špitálu!