Další případ utonutí: Jak dlouho tělo plavalo na přehradě Baška se zatím neví

FRÝDEK – MÍSTEK / Na vodní nádrži Baška ve stejnojmenné obci u Frýdku – Místku zasahovali v neděli 7. srpna zdravotničtí záchranáři. V odpoledních hodinách totiž dostali informaci o možném utonutí staršího muže.

Posádky ZZS z Frýdku – Místku ihned vyjely k resuscitaci muže, a to okolo tři čtvrtě na čtyři odpoledne. „Devětaosmdesátiletý muž byl nalezen kolemjdoucími na hladině vodní nádrže Baška bez známek života,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lidé u přehrady muže ještě před příjezdem záchranářů vytáhli na břeh a zahájili základní resuscitaci. „V okamžiku příjezdu záchranářů byl muž v bezdeší a srdeční zástavě. Doba, po kterou se nacházel ve vodě, přitom zůstávala nejasná,“ dodal Humpl.

Týmy se snažily o záchranu muže desítky minut. Zajistily dýchací jeho cesty, aplikovaly umělou plicní ventilaci, podávaly léky s cílem obnovit krevní oběh. Ani po další půl hodině však nebylo jejich úsilí úspěšné a zasahující lékařka musela konstatovat mužovu smrt.