Už zase Covid: Patnáct úředníků v Ostravě lehlo, vyřízení občanky a pasu odložte!

OSTRAVA – Nejen kvůli dovoleným, ale hlavně kvůli zvýšené nemocnosti, se teď v Ostravě na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů čeká déle, než obvykle.

Menší počet zaměstnanců na přepážkách magistrátu v Ostravě zapříčinila další vlna onemocnění Covidem. U přepážek se teď tvoří fronty. Obsluhováni jsou přednostně klienti, kteří se objednali.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Na pracovištích oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů Magistrátu města Ostravy se aktuálně výrazně prodlužuje čekací doba a tvoří se fronty klientů. Příčinou je  onemocnění covid-19, které znemožnilo pracovní činnost části zaměstnanců tohoto oddělení,“ potvrdila informaci mluvčí města Gabriela Pokorná.

V průběhu úterka 16.8. byli pracovníci dokonce nuceni vypínat vyvolávací systém. Aktuálně vzniká nejkritičtější situace v nejvytíženějších úředních dnech, kterými jsou tradičně pondělky a středy. Vedení ostravského magistrát prosí lidi, kteří na pracoviště nutně nemusí, aby svou návštěvu odložili.