Policie vyšetřuje víkendový střet Pendolina s 36letým mužem u Jistebníku

NOVOJIČÍNSKO – K nešťastné události došlo na hlavním tahu železniční trati mezi Studénkou a Ostravou. Vlak Supercity Pendolino tam srazil 36letého muže. Z místa střetu jej musel transportovat vrtulník.

Nehoda se stala u Jistebníku v sobotu 20. srpna okolo 15,30 hodin odpoledne. Šestatřicetiletý muž zůstal po střetu s vlakem Pendolino ležet vedle kolejiště několik set metrů za soupravou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Zasahující lékař zjistil poruchu vědomí a vícečetná vážná poranění v oblasti horní, dolní končetiny, trupu a pánve. Pacient byl v přímém ohrožení života a jevil známky šokového stavu,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranáři muže převedli na umělou plicní ventilaci a vzhledem k velké ztrátě krve mu už na místě lékař začal podávat krev. „Tato inovativní terapie měla prokazatelně pozitivní efekt na stabilizaci oběhových funkcí pacienta před jeho předáním ve zdravotnickém zařízení,“ dodal ještě Humpl.

Kromě toho, že na místo dorazily tři jednotky hasičů, se zastavila na více než hodinu cesta také pro 90 cestujících, kteří právě seděli ve vlakové soupravě. Krajská policejní mluvčí Pavla Jiroušková se zároveň vyjádřila, že okolnostmi celého případu se po události začali zabývat kriminalisté.

Policisté také před nedávnem informovali, že ve stejném úseku došlo k tragické nehodě letos v červnu. Tehdy si před svědky mladá žena lehla na koleje před přijíždějícím Pendolinem, které mířilo na Ostravu. „Pravděpodobně se jednalo o sebevraždu,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Eva Michalíková.