Havířovská nemocnice provozuje nejlepší CT skener v Česku. Patří teď mezi špičková radiologická pracoviště

HAVÍŘOV – Havířovská nemocnice v těchto dnech uvedla do provozu nové radiodiagnostické vybavení, které urychlí a zkvalitní vyšetření pacientů. CT skener je špičkovým digitálním přístrojem, který je jediným zařízením svého druhu v České republice.

Přístroj  SOMATOM X.cite od značky Siemens Healthineers za 33,5 milionů korun podstatně zvýší možnosti, rozsah, kvalitu i komfort vyšetření pacientů. Nákup vybavení byl spolufinancován krajem a také z evropských dotačních fondů, které nemocnice úspěšně využila.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nemocnice Havířov teď může nabídnout pacientům opět kvalitnější péči. „Za poslední čtyři roky nemocnice kromě modernizace  přístrojového vybavení investovala do přestavby pavilonů psychiatrie, návazné péče, nebo do rekonstrukce rozvodů medicinálního kyslíku,“ pochvaluje si jménem zřizovatele nemocnice hejtman Moravskoslezského kraje, Ivo Vondrák.

Nový přístroj doplňuje stávající špičkovou technologickou rodinu oddělení radiologie. „Skener zkvalitní celý diagnostický proces, jeho efektivitu a vše urychlí, což je pro naše specialisty a zejména pro pacienta velký krok směrem dopředu,“ uvedl také ředitel nemocnice Norbert Schellong.

Letos ještě nemocnice plánuje zprovoznění očekávaného nejmodernějšího mamografu, čímž bude úspěšně zakončena inovace místního radiologického pracoviště.

„Netajíme se tím, že by se naše nemocnice v rámci svého komplexního spektra péče měla stát regionálním centrem mamografického screeningu,“ dodal ještě Schellong.