Staniční sestra z Ostravy obdržela cenu „Anděl mezi zdravotníky“

OSTRAVA – Dobrá zpráva i čest pro Městskou nemocnici Ostrava, to je ocenění pro tamní staniční sestru z neurochirurgické JIP, Šárku Trčkovou.

Šárka Trčková získala v silné konkurenci dvanácti finalistů stříbrnou medaili v projektu Anděl mezi zdravotníky 2022. Mezi konkurencí zdravotních sester, lékařů, laborantů, pečovatelů a lékárníků, se probojovala na druhé místo. Vděčí za to své pohotovosti, komunikativnosti a empatii.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Finále soutěže se uskutečnilo v sobotu 27. srpna v Náchodě. Soutěžící se po krátkém představení museli předvést v disciplínách, mezi které patřil například rozhovor se známými osobnostmi, nebo znalostní otázky.

Šárka Trčková pracuje ve zdravotnictví téměř 30 let. Po gymnáziu a postgraduálním studiu její kariéra začala v domově důchodců. Po mateřské dovolené přešla na standardní neurochirurgické oddělení, odkud se vypracovala na pozici staniční sestry neurochirurgické JIP. Mezi její koníčky patří hory a další profesní vzdělávání.