Počet prvňáčků v Bohumíně opět stoupnul, otevřeli zde také dvě nulté třídy

BOHUMÍN – Přes šestnáct set dětí se dnes v Bohumíně vrátilo po letních prázdninách do lavic. V šesti základních školách přivítali učitelé  i 203 prvňáčků. Jejich počet ve městě už čtvrtým rokem roste.

V roce 2019 usedlo do prvních tříd 170 dětí, předloni 176 a loni 180. Letos se jejich počet po několika letech přehoupl přes dvě stě. „V Masarykově škole se otevřely tři první třídy, v základní škole ČSA dvě. Benešova a Bezručova základka mají po jedné. Další děti nastoupily do dvou našich malotřídek ve Starém Bohumíně a Záblatí,“ uvedl místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Po dlouhé době jsme namísto jedné první třídy otevřeli dvě první třídy. Naposledy se tak stalo před šesti lety,“ informovala ředitelka ZŠ Skřečoň Renata Wybraniecová.

Další třicítka školou povinných dětí dnes nastoupila do dvou místních nultých ročníků. Jedna přípravná třída funguje už čtvrtým rokem v Benešově škole a je vyhrazena dětem s odkladem povinné školní docházky.

„Smyslem přípravných tříd je u žáčků odbourat nedostatky v oblasti psychické zralosti, jemné motoriky či logopedie. Druhá přípravná třída je součástí malotřídky v Pudlově a je koncipována jako projekt podporující děti, které jsou ohroženy školním neúspěchem,“ vysvětlila Petra Bosáková z odboru školství, kultury a sportu bohumínské radnice.

Do počtu bohumínských žáků nejsou zahrnuty ukrajinské děti. Těch do základních škol nastoupilo 1. září čtyřiadvacet, což představuje 1,5 procenta z celkového množství.