Ve Frenštátě pod Radhoštěm se bude slavit 640. výročí od vzniku města

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – Ve středu 14. září si město Frenštát pod Radhoštěm připomene 640. výročí od okamžiku, kdy se o městě objevila první písemná zmínka. Oslavy tohoto jubilea pak budou pokračovat po celý rok.

Zájemci budou moci 14. září navštívit zdarma v rámci komentované prohlídky radniční věž a reprezentativní prostory budovy frenštátské radnice. Odpoledne dostane frenštátské náměstí Míru středověký ráz. Na návštěvníky tam totiž od 16,00 hodin čeká historická slavnost zakončená ohňovou show.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Kromě originálu sochy Radegasta, který je jedním z největších lákadel, si budou návštěvníci moci prohlédnout novou barevnou vitráž vyobrazující znak našeho města.

Vitráž je kopií jedné z vitráží kruhového okna z Kaple svatého Cyrila a Metoděje na Radhošti,“ sdělila Ludmila Žárská z úřadu ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Komentované prohlídky budou v začínat vždy v celou hodinu počínaje desátou hodinou dopolední. Poslední prohlídka proběhne od 18,00 hodin. Kapacita jedné komentované prohlídky je s ohledem na bezpečnost návštěvníků při výstupu na radniční věž maximálně 20 osob.

Náměstí nabídne v průběhu odpoledne a brzkého večera mistry ostrého meče, kejklíře a žongléře, středověkou hudbu, bujaré tance a veselice či katovskou dílnu a mincovnu.

Pro děti se připravuje pohádka o princeznách a princích, soutěže, hry a kvízy s historickou tematikou, nebo foto-koutek s historickými kostýmy. Celý program zakončí ohňová show ve 20.30 hodin.