Bohumínský Lesopark Na Panském získal titul Komunální projekt 2022

BOHUMÍN – Důvod k oslavám a pocit dobře vykonané práce pro lidi ve městě. Takové jsou emoce v městě Bohumíně poté, co místní projekt Lesoparku Na Panském získal celostátní titul Komunální projekt 2022.

Lesopark město vybudovalo v roce 2021 za dálničním přivaděčem směrem na Novou Ves. V úterý 13. září 2022 projekt získal celostátní titul. Ocenění převzal v tentýž den v pražském Obecním domě starosta Bohumína, Petr Vícha.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Osmého ročníku soutěže se letos zúčastnilo 88 projektů z celé republiky, porota je rozdělila do devíti kategorií podle jejich zaměření. Bohumínský lesopark vydobyl vítězství v kategorii ekologický projekt.

„Jsem přesvědčen, že si titul zaslouží. Myšlenka na jeho vznik je stará už řadu let a za jejím zhmotněním do finální podoby stojí roky práce řady lidí. Díky vytrvalosti a pečlivé práci se podařilo vytvořit v Bohumíně zelenou oázu, která bude růst a dospívat společně s našimi dětmi a vnuky,“ řekl po převzetí ceny starosta města.

Plocha lesoparku čítá třinácti hektarů. Součástí prostoru je jedenáct tůní a dvě umělá návrší. Celý areál doplnilo 2500 stromů a 1500 keřů. V přírodním areálu už se během posledních měsíců zabydlely desítky druhů živočichů a lidé si zvykli využívat lokalitu k procházkám i sportu.

Terénní a stavební práce stály 18 milionů korun, více než polovinu nákladů pokryla dotace z Operačního programu Životní prostředí.