Fotogalerie: Historická slavnost k výročí Frenštátu potěšila děti i dospělé

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – Ve středu 14. září 2022 se město Frenštát pod Radhoštěm připojilo ke Dnům evropského dědictví a zároveň si v tento den připomnělo letošní významné výročí. Tím je 640 let od první písemné zmínky o Frenštátu pod Radhoštěm.

V rámci oslav výročí byla po celý den veřejnosti otevřena frenštátská radnice s komentovanými prohlídkami reprezentativních prostor a radniční věže. Odpolední historická slavnost na Náměstí Míru pak i přes nepřízeň počasí pobavila návštěvníky a vyvrcholila večerní ohňovou show.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Celodenní komentované prohlídky prostor frenštátské radnice a radniční věže přilákaly návštěvníky všech věkových kategorií. „V rámci prohlídky jsme návštěvníkům ukázali jednu novinku, a to barevnou vitráž znaku města, která je přesnou kopií vitráže z Kaple Cyrila a Metoděje na Radhošti,“ uvedla Patricie Pustějovská z Turistického informačního centra Frenštát pod Radhoštěm.

Historická slavnost začala na náměstí Míru v 16,00 hodin průvodem za zvuku bubnů. Po zahájení a zdravici starosty města začal pestrý program, ve kterém vystoupili šermíři, kejklíři, žongléři, tanečníci a hudebníci se středověkými písněmi a tanci.

„Přijeli jsme až z Ostravy a musím říct, že jsme udělali dobře. Program na náměstí byl úžasný, děti si užily jak divadlo, tak zvířátka, jízdu na oslíkovi i vystoupení mistra kata. Radnici máte hezkou jak zvenku, tak zevnitř,“ pochválila akci jedna z přespolních návštěvnic slavnosti.