Bruselská nádražní hala v Havířově od teď slouží sportu a kultuře

HAVÍŘOV – Načasováním do předposledního předvolebního týdne vsadili v Havířově na horkou kartu. Minulý týden zde totiž proběhlo očekávané otevření opravené nádražní haly, kterou architekt Josef Hrejsemnou vybudoval v bruselském stylu v 60. letech.

Původní záměr na zbourání haly se naštěstí podařilo zvrátit a po investování necelých 60 miliónů korun začíná hala sloužit jako zázemí pro volejbal, basketbal, badminton a další sporty. Lidé v areálu najdou i dráhy na bowling. Nadšeně je veřejností přijímána také velká lezecká stěna.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Velkolepý prostor město plánuje využívat také pro pořádání kulturních akcí, zejména koncertů, divadelních představení, výstav, plesů a dalších happeningů.

Nová hala nese název Fénix. Název vzešel od žáků základní školy Moravská v Havířově. Symbolizovat má podle nich bájného ptáka Fénixe, který měl podobný osud jako hala, když vstal z popela.