Buď puškařem! Deváťáky z Frýdku-Místku zaujal trh zaměřený na budoucí povolání

FRÝDEK-MÍSTEK / Ve spolupráci s Úřadem práce ČR uspořádal frýdeckomístecký magistrát ve čtvrtek 22. září v hale Polárka Trh vzdělávání a uplatnění. Akce byla určena žákům základních škol, kterým měla usnadnit výběr jejich budoucího studijního zaměření.

Na akci se budoucím studentům představilo 66 středních škol i zástupci některých velkých zaměstnavatelů. Zájem o trh měli ve velkém zejména žáci devátých tříd a jejich rodiče.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Střední školy žákům základních škol umožnily seznámit se s obsahem jejich studijních programů. Ať už šlo o gymnázia, odborné střední školy, nebo učiliště v oborech kovář, cukrář, číšník, automechanik. Představily se také specializované obory zemědělský technik, grafik, designér, zdravotník, nutriční asistent, chemik, nebo laborant.

Návštěvníky zaujal ze všeho nejvíc řezací laser, programování robotické ruky a 3D tisk. Hlavně chlapce lákaly také ukázky zbraní, které  prezentovala střední škola COPT z Uherského Brodu díky studijnímu oboru technik-puškař. Tento studijní obor je však určen i dívkám.