Druhé kolo senátních voleb začalo, senátory si můžete vybírat do zítřka

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – V celkem 24 volebních obvodech v celé České republice začalo dnes ve 14,00 hodin druhé kolo senátních voleb. V Moravskoslezském kraji se druhé kolo týká volebních obvodů 73 Frýdek-Místek, 63 Nový Jičín a 70 Ostrava-Město.

Ve třech obvodech napříč Českem byli senátoři zvoleni již v prvním kole. V našem kraji se tak stalo v Bruntále, kde svůj senátorský mandát obhájil v prvním kole Ladislav Václavec.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dnes mohou voliči vyrazit do volebních místností od 14,00 do 22,00. Zítra se mohou zastavit od 8,00 do 14,00 hodin. Volební lístky lidé dostanou přímo na místě od volební komise.

Do druhého kola senátních voleb postupují ve Frýdku-Místku Stanislav Folwarczny (ODS) a Zdeněk Matušek (ANO). V obvodu Nový Jičín to jsou Ivana Váňová (KDU-ČSL) a Jaromír Radkovský (ANO). V Ostravě pak čeká druhé kolo Zdeňka Nytru (ODS) a Miroslava Antla (ANO).