Ostrava: Díky sousedským vztahům našli seniora po 3 dnech vysíleného ve vaně

OSTRAVA – Hlídka strážníků vyjížděla v těchto dnech do jednoho bytu v Ostravě-Michálkovicích. Ten měl obývat osamocený 67letý senior. Podle sdělení sousedky muž údajně několik dní nevyšel z domu, což se jí zdálo podezřelé.

Policie dostala hlášení od 76leté ženy ze sousedství 28. září v osm hodin ráno. V telefonátu seniorka uvedla, že již nějaký čas neviděla svého souseda. Podezřelé jí bylo i to, že muž nejezdí autem, jak měl ve zvyku. Dále uvedla, že se v jeho koupelně bez přestání svítí. „Snažila jsem se k němu dozvonit a klepat, ale marně,“ sdělila oznamovatelka policistům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po příjezdu na místo došli policisté k závěru, že senior bude nejspíš opravdu v bytě. Po zaklepání na okno koupelny ve zvýšeném přízemí zaslechli, jak muž na volání slabým hlasem odpovídá.

Přes dveře do bytové jednotky už bylo slyšet lépe a senior v krátkých větách říkal, že leží ve vaně tři dny a je mu zima. Protože byl celou situací zesláblý, není prý schopen bez pomoci z vany vylézt.

Strážníci přivolali k události hasiče, kteří zajistili vstup do bytu prostřednictvím okna v koupelně. Hlídka na místo rovněž přivolala zdravotníky, kteří po prvotním ošetření převezli seniora na interní oddělení Městské nemocnice v Ostravě.