Hruška dodržela smlouvu a stavba prodejny v Bartovicích jede naplno

OSTRAVA –  Plní očekávaní jsou obyvatelé městské části Ostrava – Bartovice. Právě tady totiž aktuálně probíhá výstavba prodejny potravin o rozloze 1000 m čtverečních. Místní obyvatelé žijí bez samoobsluhy již 25 let, proto se projekt těší jejich velkému zájmu.

Do vybudování samoobsluhy se vložil místní obecní úřad už v roce 2018, kdy začal vyjednávat o vhodném umístění prodejny a hlavně hledal investora, který by byl ochoten se do projektu pustit.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Obec však tehdy měla k dispozici pozemek o rozloze pouhých 3 000 m2 a jediný řetězec, který byl schopen stavbu supermarketu na této ploše akceptovat, byla společnost Hruška.

Další podmínkou pro uzavření smlouvy se společností Hruška bylo, že do roka požádá o stavební povolení a zároveň do dvou let postaví na pozemku prodejnu. Jak je zřejmé, k dodržení i této podmínky došlo a stavba je v plném proudu.