Náklaďáky na kaši. K tragické nehodě došlo na Bruntálsku

BRUNTÁLSKO – Tragická dopravní nehoda se stala u obce Neplachovice, část Zadky v jedenáct hodin dopoledne 10. října. Dva nákladní vozy do sebe narazily v plné rychlosti, pak se rozpadly na několik kusů. Ztráty jsou jak na životech, tak na majetku.

42letý muž z Bruntálska řídil nákladní motorové vozidlo Fiat Ducato s přívěsem, na kterém vezl automobil Opel Zafira. Z neznámých důvodů přejel do levého jízdního pruhu, kde se srazil s protijedoucím nákladním autem značky Volvo s návěsem. Tuto nákladní soupravu řídil 49letý muž polské národnosti.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při čelním střetu utrpěl řidič Fiatu Ducato těžká zranění, neslučitelná s životem, kterým na místě dopravní nehody podlehl. Jeho spolucestující, 31letá žena, utrpěla lehčí zranění. Stejně je na tom i i řidič polského kamiónu. Oba zranění skončili v krnovské nemocnici.

Škoda na majetku byla vyčíslena na jeden milión korun. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče nákladní soupravy negativně, u zemřelého řidiče dodávky byla nařízena soudní pitva. Celou nehodu nadále prověřují policisté.