Do Bohumína se vrací U3V. Na místní radnici kvůli tomu přišli i lidé z okolí

BOHUMÍN – Slavnostní imatrikulací na bohumínské radnici zahájilo dvouletý cyklus přednášek a praktických cvičení na univerzitě třetího věku celkem osmnáct studentů. Na studium seniorům finančně přispěje město a to ve výši poloviny školného.

Univerzita třetího věku, nebo také U3V jak píšeme v titulku článku, je pro seniory velkým přínosem, protože je podněcuje k zájmu o informace a sociálním kontaktům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Není to ale jen město Bohumín, kdo studentům přispívá na každý semestr studia částkou 1 200 korun. „Univerzitní studium dotuje svým občanům také sousední Rychvald a Dolní Lutyně,“ dodala mluvčí města Jana Končítková s tím, že se letos ke dvanácti Bohumíňákům přidají i tři lidé z Dolní Lutyně a tři z Rychvaldu.

Vzdělávání seniorů v Bohumíně organizuje British Institute of Management ve spolupráci se Střední školou Bohumín, základní školou ČSA, knihovnou K3 a místní radnicí. První akademický ročník se otevřel už v roce 2007.