Frýdeckomístečtí! Druhou etapou obchvatu v celé délce projedete ještě před Vánoci

Ministr dopravy Martin Kupka a primátor Frýdku - Místku Petr Kroč. Foto: město FM

FRÝDEK – MÍSTEK – Řidiči se mohou radovat. Město lze objíždět také po druhé etapě obchvatu. Trasa na Český Těšín se otevře ve dvou pruzích. Potvrdil to ministr dopravy Jan Kupka přímo na místě stavby.

Další část dlouho očekávaného obchvatu Frýdku-Místku bude přístupná od čtvrtku 22. prosince. Na trasu budou moci řidiči vyjet přibližně mezi 16:00 a 17:00.

Otevření druhé etapy ve směru na Český Těšín dnes ve středu 21. prosince potvrdili zástupcům města a novinářům na místě ministr dopravy Martin Kupka a generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl. Trasa bude zprovozněná v polovičním profilu, to znamená v obousměrném provozu v jedné z polovin.

Úplně zprovoznění druhé etapy obchvatu Ředitelství silnic a dálnic plánuje v červnu 2023. „Rád bych zdůraznil kvalitu provedené práce. Děkuji všem, kteří zde dennodenně pracují tak, aby se vše podařilo. Bude to znamenat významnou úlevu pro město a příslib zjednodušení podmínek pro všechny občany Frýdku-Místku,“ řekl po brífinku ministr dopravy Martin Kupka.

Výstavbu druhé etapy provázely nemalé problémy. Stavbu zdržel nejen sesuv půdy, ale také napadení stavebního povolení ze strany spolku ekologů. „Samotnému městu teď velmi pomůže, když odvedeme pryč tranzitní dopravu, která ho velmi zatěžuje,“ dodal generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

První etapa je v provozu už od září a řidiče navede na dálnici D48 od Příboru a následně na dálnici D56 do Ostravy.

Druhá etapa obchvatu města. Foto: město FM