V Sedlnicích na Novojičínsku se zkomplikovala stavba haly. Zloděj ukradl stavební materiál

Krádež stavebního materiálu. Foto: Policie ČR

SEDLNICE – Hlavu plnou starostí měl majitel stavební firmy, který chystá v obci postavit novou halu. Neznámý pachatel ukradl z volně přístupného pozemku stavební materiál potřebný ke stavbě haly, která zde má vyrůst. Firmě z Prahy vznikla škoda v hodnotě 250 tisíc korun. Policisté se dali do vyšetřování a neznámého pachatele se jim podařilo chytit.

Zloděj odnesl devět kusů zateplovacích panelů a kovové koše do základových pásů, které slouží k vyztužení základní desky stavby. Policisté začali po pachateli usilovně pátrat a v těchto dnech se ho podařilo dopadnout. Zlodějem je dvaačtyřicetiletý muž z Novojičínska. „Pachatel se ke svému jednání doznal a odcizené věci vydal policistům,“ sdělil mluvčí policie René Černohorský. Ukradený materiál uniformovaní vrátili majiteli stavební firmy.

Štěstěna jak se zdá stála na straně poškozeného, jelikož navrácením ukradeného materiálu firma ušetřila nemalé peníze. Případem se dále zabývají novojičínští kriminalisté a policisté. Ke krádeži mělo dojít mezi 15. říjnem a 12. listopadem.

Stavební materiál. Foto: Policie ČR.