Opavané! Vyřízení občanky raději odložte. Úředníci jsou nemocní

Foto ilustrační: Pixabay

OPAVA – Potřebujete – li si vyřídit pas nebo občanku, pak návštěvu raději o týden odložte. Úředníci jsou nemocní, magistrát nestíhá žádosti vyřizovat. Lidé musí počítat také s tím, že pracoviště evidence obyvatel z důvodu konání prezidentských voleb v následujících dnech zkrátí své úřední hodiny.

Z důvodu vysoké nemocnosti se může tento týden prodloužit čekání při vyřizování občanského průkazu nebo cestovního pasu. Lidé musí také počítat s tím, že se zkrátí doba, po kterou bude možné získat lístek z vyvolávacího zařízení. „Žadatele potřebujeme stihnout odbavit do konce úředních hodin,“ vysvětluje vzniklou situaci Anna Křempková z tiskového oddělení města Opavy. Pokud doklady nepotřebujete vystavit akutně, nechte jejich žádost až na příští týden.

Křempková nás dále informovala o změnách v chodu úřad, které se pojí s organizací prezidentských voleb. Pracoviště evidence obyvatel bude ve středu 11. ledna fungovat do 16:00.
Následující dny, 12. a 13. ledna, nebude možné provádět změny místa trvalého pobytu a ostatní služby. Informace budou úředníci poskytovat výjimečně v kanceláři číslo 211.