První vražda letošního roku. Tělo pachatel důmyslně skryl. Víme kam!

Foto ilustrační: Pixabay

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – První vražda letošního roku na sebe nenechala dlouho čekat. Krajští kriminalisté našli v odpadní jímce na Frýdeckomístecku tělo čtyřiapadesátiletého muže, který jak později zjistili, zemřel násilnou smrtí. Z jeho úmrtí obvinil vrchní komisař dva muže, jeden z nich je recidivista.

Tělo mrtvého našli kriminalisté 4. ledna 2023. Pachatel ho důmyslně ukryl v odpadní jímce. Policisté okamžitě začali místo činu ohledávat a zajistili stopy, které policejní znalci začali postupně vyhodnocovat. „Ve spolupráci se zásahovou jednotkou jsme zadrželi tři důvodně podezřelé osoby, se kterými kriminalisté zahájili procesní úkony,“ sdělila mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Vražda muže se stala v doposud neupřesněné době na přelomu měsíců listopadu a prosince 2022. Po konzumaci alkoholických nápojů došlo mezi pachatelem a obětí ke slovnímu a fyzickému konfliktu. „K usmrcení měl použít bodnořezný nástroj, kterým měl poškozenému způsobit smrtelné zranění,“ doplnila Jiroušková. Poté, co čin vykonal, se měl těla zbavit za pomoci druhého muže.

Vyšetřování pokračovalo a vrchní komisař v pátek 6. ledna obvinil dva muže. Jednašedesátiletý recidivista je obviněný ze zvlášť závažného zločinu vraždy a devětatřicetiletý spolupachatel pak z přečinu nadržování.

Muž obviněný z vraždy je v současné chvíli ve vazbě, v minulosti byl již za zabití člověka ve vězení. Hrozí mu patnáct až dvacet let vězení, nebo výjimečný trest.