Vyděšená dívka: Do auta mě lákali muži v kuklách!

Foto ilustrační: Pixabay

BOHUMÍN – Policisté na linku 158 obdrželi telefonát od vystrašené matky. Žena policistům sdělila, že její nezletilou dceru měli dva muži v černých kuklách lákat do černé dodávky. Se svým zážitkem se dívka svěřila jak mamince, tak třídní učitelce.

Kde nic, tu nic

Policisté obvodního oddělení společně s bohumínskými kriminalisty se případem začali ve středu 18. ledna neprodleně zabývat. „Vyslechli osoby, kterým se děvče se svým zážitkem svěřilo, zmapovali její cestu do školy, vyhodnocovali kamerové záznamy. Nic ovšem nenasvědčovalo tomu, že by se nahlášený skutek stal, tak jak jej dívka popisovala,“ sdělila mluvčí policie Daniela Vlčková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nečekaný zvrat!

Bohumínské policisty ve službě čekalo večer téhož dne pořádné překvapení. Dívka i její maminka přišly na služebnu s šokující informací.

Dívka se policistům přiznala, že si vše vymyslela. Motivem ke lži měly být informace z Facebooku, kde se dočetla o krádežích dětí. Uvedla, že zpráva ji hodně vylekala a myslela si, že její vymyšlené obtěžování by mohlo napomoci k rychlejšímu odhalení pachatelů. Oznámení a následné prověřování policií ji pak mělo natolik „vyplašit“, že se nejprve mamince, a poté policistům přiznala, že příběh není pravdivý a nic takového se v Bohumíně nestalo.

Událost dokládá, jak obrovský vliv na myšlení a jednání lidí mají sociální sítě. „Nesmíme zapomínat, že informace na nich nemusí být vždy pravdivé, ale mohou vyvolat paniku,“ uzavírá Vlčková.