VIDEO: Museli improvizovat. Nechodící seniorku přepravili k sanitce netradičním prostředkem

Foto: HZS MSK

SKALICE – Sníh dokáže pěkně potrápit, ale někdy usnadní i práci. Přesvědčili se o tom zdravotníci a hasiči, kteří potřebovali přesunout nechodící seniorku do sanitky. Využili k tomu nevšední dopravní prostředek, který jim zapůjčil soused seniorky.

Hasiči museli v ranních hodinách v neděli 22. ledna vyrazit na pomoc kolegům zdravotníkům do Skalice na Frýdecko-Místecku. Zdravotníci potřebovali k sanitce přemístit ženu, která nemohla chodit. „Zavolali nás k ošetření imobilní ženy s interními problémy,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hasiči přijeli na místo a začala „bojová porada“. Bylo nutné vymyslet, jak co nejbezpečněji ženu přepravit ke sto metrů vzdálené sanitce. Ze šlamastyky pomohl soused seniorky, který jim nabídl, že by ji k sanitce mohli dopravit na jeho saních. Myšlenka se ukázala jako správná. Ženu posadili na sáně a před samotným přesunem do sanitky hasiči seniorku připevnili dvěma popruhy, které mají v jejich práci mnohostranné využití, v tomto případě posloužily k přepravě člověka.

Upevněnou ženu v provizorním dopravním prostředku dopravili k vozu, kde ji naložili na nosítka, a poté do sanitky, která ji převezla na urgentní příjem frýdecko-místecké nemocnice.

Foto: HZS MSK