AKTUALIZOVÁNO: Čerstvé fotografie a video z nehody kamionu převážející prasata. Proč řidič havaroval?

Foto: HZS MSK

DOLNÍ TOŠANOVICE – K smutné dopravní nehodě došlo v dopoledních hodinách na Frýdecko – Místecku. Na silnici havaroval kamion se 120 prasaty, 31 z nich zemřelo.

Podle policie řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidlu, dostal smyk a následně vyjel mimo silnici. „Vozidlo se převrátilo na bok, dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní,“ sdělila mluvčí policie Kateřina Kubzová. Dopravní policisté řidiči na místě uložili blokovou pokutu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K nehodě v pondělí 23. ledna do Dolních Tošanovic vyjeli hasiči ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Nošovicích a dobrovolné jednotky obcí Dolní Tošanovice a Hnojník. „Řidič nákladního automobilu z nehody vyvázl bez zranění, nedocházelo ani k úniku provozních kapalin,“ sdělil mluvčí hasičů Jakub Kozák. Na místo přijel veterinář z Dolních Tošanovic, přeživší prasata hasiči převáděli do provizorní ohrady. Pro mrtvá zvířata majitel kamionu zajistil přepravu do kafilérie. Zásah hasiči ukončili před druhou hodinou, o odtah kamionu se postarala soukromá firma.

Foto: HZS MSK
Foto: HZS MSK