Frýdek – Místek: Nově můžete parkovat pod mostem u slezanského stadionu. Konec kamionům!

Foto: Město FM

FRÝDEK – MÍSTEK – Dobrá zpráva pro všechny řidiče. Nově můžete parkovat na velké odstavné ploše pod mostem u slezanského stadionu. Plochu město koupilo do svého vlastnictví. Kamiony, které tam kdysi stály, budou parkovat na jiném místě. Uvolněná parkovací místa tak mohou využít řidiči osobních aut a dodávek.

Nová parkovací místa pro obyvatele sídliště Slezská

Zpráva nejspíše nadchne obyvatele nedalekého sídliště Slezská, které je od místa vzdálené pár kroků. Lidé na místě mohou nechat svá auta.

Nová parkovací místa mohou obzvláště potěšit řidiče dodávek, kteří už se nebudou muset s vozem mačkat před sídlištěm. Poblíž jsou rovněž zastávky městské hromadné dopravy, řidiči dodávek se tak z místa dostanou bez problémů domů. „Radnice dlouhodobě cílí na zklidnění necitelně vybudované čtyřproudové silnice vedoucí skrz město. Po otevření obchvatu budeme realizovat jednotlivé úpravy a jednou z nich je změna na plochách pod estakádou,“ sdělila mluvčí města Frýdek – Místek Jana Musálková Jeckelová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Od mostu povede cesta pro pěší

V plánu města je propojit plochu pod mostem směrem k frýdeckému náměstí. V místě město obnoví starou pěší trasu. Po znovuobjevených kamenných schodech lidé dojdou až na Těšínskou ulici pod magistrátem. „Plocha pod estakádou bude mít i širší využití. Na základě požadavků Frýdecké skládky v místě bude sběrný dvůr,“ upřesnil náměstek primátora pro investice, finance, rozpočet a životní prostředí Jiří Kajzar.

Kamiony už tam neuvidíte!

Pod mostem parkovaly zdarma kamiony. Díky nedávno otevřenému obchvatu jich na průtahu městem výrazně ubylo. V blízké době by kamiony měly stavět mimo centrum. V současné chvíli se diskutuje o dvou až třech lokalitách, kde by kamiony mohly stát.