Kam s dětmi o pololetních prázdninách? Vezměte je do ZOO osahat si lebku medvěda

Foto: ZOO Ostrava

OSTRAVA – Pololetní prázdniny se kvapem blíží. Zajímavý program pro školáky si na prázdninový den připravila ostravská zoologická zahrada. Těšit se můžete na komentované prohlídky. Každý školák navíc dostane dárek! Nejvíce láká k návštěvě výukové centrum. Mnohé preparované předměty si lze nejen prohlédnout, ale i osahat a potěžkat. V rukách si mohou děti podržet lebku medvěda, parohy největšího jelena světa nebo sloní stehenní kost.

Vstupné je po celý den zlevněné. V měsíci únoru také platí jiná otevírací doba. Pokladny fungují do 16:00, ZOO pak zavírá v 17:00. Komentovaná prohlídka zahrady začíná v pátek 3. února v 10:00 u pand, o hodinu později se návštěvníci podrobně seznámí se životem žralůčků v pavilonu Papua.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Patříte – li vy a vaše děti mezi milovníky slonů, pak se v jejich pavilonu můžete od 13:30 těšit na denní ukázku péče o tyto majestátné tvory. Na své si přijdou i milovníci hrochů. V pavilonu Tanganika ve 14: 15 čeká návštěvníky výklad o těchto tvorech.

Má vaše dítě raději ještěry a ryby? Přání předem splněno!

Komentované prohlídky nabídne také pavilon Evoluce. Začínají ve 13:30 a děti se dozví zajímavosti o většině obyvatel pavilonu. Seznámí se s létající ještěrkou, nafukovací rybou nebo s fosforeskujícím veleštírem.

 Navštivte výukové centrum a osahejte si s dětmi obratel keporkaka

Zcela mimořádně bude od 11:00 do 14 :00 otevřené výukové centrum zoo. Návštěvníci jej naleznou v blízkosti pavilonů Tanganika a Malá Amazonie. „Děti si zde mohou prohlédnout bohatou sbírku vycpanin nejen v podobě lebek a zubů, které pracovníci zoo využívají při výukových programech pro školy,“ sdělila mluvčí ostravské zoologické zahrady Šárka Nováková. Následně bude výukové centrum otevřeno ve všední dny i po celou dobu jarních prázdnin všech okresů v kraji, od 12:00 do 14 :00.

Návštěvníci v centru uvidí kostru želvy, užovky nebo šimpanze. Na vlastní oči s dětmi uvidíte obratel keporkaka nebo preparáty exotických zvířat, nebo největšího ptačího pěvce na světě.

Ukázka stolu ve výukovém centru. Foto: ZOO Ostrava

Veleštír císařský, foto: ZOO Ostrava

Panda červená, foto: ZOO Ostrava