VIDEO: Sotva recidivista vyšel z vězení, už zase putoval do „chládku“

Foto: PČR

KARVINÁ – Z nově nabyté svobody se dlouho neradoval sedmatřicetiletý muž, který nedávno opustil vězení. Za mříže putoval znova. Muž je obviněný z toho, že během prosince loňského roku vykradl několik prodejen ve městě. Zloděj ve svém „oboru“ není žádným nováčkem, jeho trestní rejstřík obsahuje dvacet záznamů, které se pojí s majetkovou trestnou činností.

Podle policistů se zloděj vloupal celkem do deseti karvinských prodejen. Nejčastěji si ke krádežím vybíral prodejny potravin, restaurace, trafiky, ale nepohrdnul ani stánky s rychlým občerstvením. Do prodejen se vloupal násilím. Nejvíce ho lákal alkohol, cigarety, ale také peníze.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nepřehlédněte videa, kde uvidíte, jak se zloděj po rozbití dveří vloupal do prodejny, nebo jak s baterkou v ruce krade pod „rouškou noci“ cigarety a peníze.

Videa: PČR

V několika případech však narazil, a po prvotní radosti „z dobře odvedené práce“ zjistil, že na něj čeká další nástraha v podobě bezpečnostní mříže či úzkého vstupního otvoru, a proto zamýšlenou krádež raději vzdal. „Osudným se pachateli stalo především to, že policistům nebyl zcela neznámý, protože si ještě nedávno odpykával trest ve vězení, a to rovněž za majetkovou trestnou činnost,“ sdělila vrchní inspektorka Pavla Procházková.

Poškozeným způsobil škodu 230 tisíc korun! V současné chvíli je muž ve vazbě a obviněný z přečinu krádeže a poškození cizí věci. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let za mřížemi.