VIDEO: V Ostravě havaroval trolejbus, několik lidí se zranilo. Víme, co se stalo!

Foto: HZS MSK

OSTRAVA –  Nepříjemná nehoda trolejbusu se stala v ranních hodinách. V dopravním prostředku cestovalo pět lidí, kteří se zranili a museli je ošetřit zdravotníci. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Nehoda se stala v devět hodin ráno na nájezdu z ulice Bohumínské na ulici Českobratrskou, poblíž stadionu Bazaly. „Z dosud nezjištěných příčin řidič trolejbusu vyjel vpravo mimo vozovku a narazil do sloupu veřejného osvětlení,“ sdělila mluvčí policie Kateřina Kubzová. Autobus měl po nárazu rozbité přední sklo a náraz sešrotoval také jeho přední část.

Na pomoc zraněným vyjely tři zdravotnické týmy a jeden lékařský. Péči posádky poskytly pěti zraněným včetně řidiče. S transportem lidí pomáhali zdravotníkům hasiči. Dva lidé se zranili těžce, ostatní utrpěli lehká zranění. Mezi zraněnými byly čtyři ženy a jeden muž.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejmladší člověk měl devětadvacet let, nejstarší pak čtyřiaosmdesát. „Záchranáři ošetřovali čtyři poranění hlavy, ve dvou případech i s příznaky otřesu mozku, u dvou pacientů také končetinová poranění,“ doplnil mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Dva zraněné převezla sanitka do Fakultní nemocnice v Ostravě, zbylí tři zranění putovali do Městské nemocnice v Ostravě.

Nehoda se stala v neděli 5. ledna. Dechová zkouška u řidiče trolejbusu prokázala, že alkohol nevypil. Komunikaci policisté na nezbytně nutnou dobu uzavřeli. „Příčinami nehody se zabývají ostravští kriminalisté,“ dodala Kubzová.

Foto: HZS MSK

Na místo přijeli  hasiči z Fifejd a ze stanice Slezská. Zabezpečili prostor nehody a velitel zásahu se rozhodl, že na místo přijede vyprošťovací speciál Bison ze stanice Zábřeh. Hasiči za pomoci stroje trolejbus vyprostili a odtáhli z místa pryč.

Foto: HZS MSK