OPAVSKO: Mladý muž zemřel po požití návykového fentanylu. Dva lidé jsou ve vazbě

Foto ilustrační: Pixabay

OPAVSKO – Obrovské neštěstí se stalo na Opavsku. Mladý muž zemřel po užití návykové látky fentanyl. Policisté obvinili muže a ženu z výroby návykové látky.

K úmrtí mladého muže mělo dojít loni v dubnu. Policisté o případu informovali dnes v úterý 28. února. Kriminalisté případ začali vyšetřovat. Po několikaměsíční usilovné práci obvinili osmatřicetiletou ženu a pětadvacetiletého muže z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vyšetřováním zjistili, že obviněná loňského roku v dubnu předala kus léčebného přípravku ve formě náplastí s obsahem omamné látky fentanyl svému spolupachateli. Muž následně dal drogu čtyřiadvacetiletému známému, který byl u něj na návštěvě. „Poškozený jí měl opakovaně perorálně užít a došlo u něj k intoxikaci a následnému úmrtí,“ sdělila mluvčí policie Pavla Jiroušková. Obviněný již v minulosti seděl ve vězení za distribuci drog. Brány vězení opustil jen dva měsíce před nešťastným úmrtím.

Obvinění jsou ve vazbě a v případě prokázání viny jim hrozí 10 až 18 let ve vězení. Fentanyl je asi  stokrát účinnější než morfin, ovšem daleko s kratším účinkem.