VIDEO: Chtěla jen vynést odpadky, ale ztratila se. Našel jí až policista na čtyřkolce

Záchrana seniorky. Foto: PČR

FRÝDEK – MÍSTEK –  V pořádné drama se proměnilo pouhé vynesení odpadků. Osmasedmdesátiletá seniorka šla vynést odpadky před dům, ale nevrátila se. Policisty o tom informovala vyděšená rodina ženy.

Příbuzní uvedli, že seniorku, která odešla z domu jen v lehkém oblečení začali hledat v nedalekém lese. Věděli, že zde ráda chodí na procházky. Poté, co ženu v lese nenašli rozhodli se zavolat na policii. Rozjela se velká pátrací akce, uniformovaní vyčlenili místa, kde by se případně seniorka mohla nacházet. Šlo zejména prostor s lesním porostem. „Do pátrání se zapojili jak policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek, tak i policisté z Hnojníku, z oddělení hlídkové služby, ze speciální pořádkové jednotky, psovodi a vrtulník Letecké služby. K nim se přidali také dobrovolní hasiči a několik dobrovolníků z řad občanů a příbuzných,“ popsala dramatické okamžiky pátrání mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Několikahodinové pátrání, které začalo v sobotu 25. února v sedm večer mělo úspěšný konec! V deset večer policista na čtyřkolce propátrával špatně přístupný terén, když tu najednou skutečně seniorku uviděl! Ležela několik metrů od cesty v ostružiní.

Video: PČR

Žena se vzdálila 1 200 metrů od svého domova. Byla podchlazená, nemohla se hýbat, ale byla při vědomí! Stěžovala si na bolest pánve a nohy. Policisté a dobrovolní hasiči, kteří na místo dorazili, poskytli seniorce tepelný komfort a pomocí transportní sítě ji pěšky přepravili ke zhruba 300 metrů vzdálenému místu, kde si ji převzali záchranáři k ošetření. Po ošetření ji převezli do nemocnice. V současné chvíli už je seniorka doma se svou rodinou.