ORLOVÁ: Při požáru domu se čtyři lidé nadýchali kouře

Foto ilustrační: Pixabay

ORLOVÁ PORUBA – Nepříjemný zážitek mají za sebou lidé z Orlové. Po půl desáté večerní začalo hořet v jednom orlovském domě v části Poruba, konkrétně požár vzniknul v jedné z místností domu. Čtyři lidé se nadýchali kouře a museli je ošetřit zdravotníci. Na místě zasahovaly všechny jednotky integrovaného záchranného systému.

Při příjezdu zdravotníků byli tři muži a jedna žena ve věkovém rozpětí čtyřiatřicet až čtyřiačtyřicet let při vědomí a mimo ohrožení života. „Nadýchali se zplodin z hoření, jeden z mužů měl popálený obličej,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je sanitka převezla do havířovské a karvinské nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K požáru vyjeli hasiči z Orlové, Karviné a spolu s nimi dobrovolné jednotky z orlovských částí Poruba a Město. Hasiči dostali požár  pod kontrolu přibližně za 20 minut od zahájení zásahu. Nasadili  k hašení jeden vodní proud. Další půlhodinu zabrala celková likvidace. „Nevznikla žádná škoda na majetku, příčina požáru je v šetření,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák. K požáru došlo v pátek 3. března.