Občané městu podali návrhy, jak zlepšit parkování ve městě. Co bude dál?

Foto: Město FM

FRÝDEK – MÍSTEK – Sídliště Riviéra čeká postupná revitalizace, město se zde chystá řešit nedostatek parkovacích míst. Nicméně radnice vyzývá občany, aby poslali návrhy, kde by bylo možné zřídit nová parkovací místa. Lidé navrhli nová parkovací místa také na dalších místech ve městě. Často své návrhy doplnili zákresy do map anebo navrhli technická a stavební řešení. Návrhy se týkají například úprav ulice 28. října, kina Petra Bezruče, ale také Koloredova.

Lidé chtějí parkovací dům namísto kina

Nejvíce lidí si přálo zřídit parkovací dům nebo parkovací místa namísto kina Petra Bezruče nebo v jeho těsném sousedství. Část respondentů navrhovala, ať se kino Petra Bezruče přestaví na parkovací dům, další si myslí, že by patrové parkoviště mohlo vzniknout v jeho sousedství. Občané by si představovali parkovací místa také namísto náměstíčka. Další by mohla přibýt rozšířením parkoviště pod kinem. Více parkovacích domů si lidé přáli u Ještěru, u věžového domu v Komenského ulici a také v ulici ČSA.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak by lidé vylepšili  ulici 28. října?

Hodně připomínek se týkalo parkování v ulici 28. října. „Osobně se mi líbí nápad se zatravněnými dlaždicemi, které by umožňovaly šikmé parkování v této ulici,“ sdělil náměstek primátora pro dopravu a silniční hospodářství Miroslav Bártek. Ulici 28. října by lidé vylepšili šikmým nebo kolmým parkováním, někteří by za obrubník přidali parkovací dlaždice, jak je tomu v jiných městech.

Poloprázdné policejní parkoviště chtějí lidé využívat

Pozornosti neušlo ani policejní parkoviště, které bývá poloprázdné. Občanům by se líbilo, kdyby jej mohli využívat od 17 hodin do sedmé hodiny ranní. Lidé v anketě upozorňovali na nedostatek parkovacích míst i v dalších částech města.

Lidé poslali hromadu návrhů

Občané by rádi měli parkoviště na Malém Koloredově v místě bývalé herny nebo sportbaru Krokodýl, a také na ploše za hotelovými domy. Dalším zajímavým nápadem je zřízení  zastávky se zálivem na Hlavní třídě a zrušení méně využívaného stanoviště, na které by se rozšířilo stávající parkoviště.

Obyvatelé města si dále přejí také úpravy u restaurace Golf,  a také aby se dostalo využití bývalému dopravnímu hřišti a ploše u skautského střediska. Osm lidí si přeje využít plochu po Slezanu 03, jenže parcela nepatří městu a vlastník na ní chce stavět bytové domy, kde zřídí i parkování pro rezidenty. Děkuji všem, kteří poslali své návrhy. Postupně je s odborem dopravy prostudujeme a vyhodnotíme. Některá řešení jsou schůdná a po menších úpravách proveditelná, jiná by si vyžádala větší investice. Situaci s parkováním ve městě chceme výrazně zlepšit,“ doplnil Bártek.

Změny chtějí i ve Frýdku

Ve Frýdku se návrhy týkaly ulic Jana Čapka, Tyrše, Dobrovského, Purkyněho, Lískovecké, Puškinovy, K Hájku a lokality u frýdeckého kulturního domu. Parkovací dům by si respondenti představovali v místě parkoviště u Kauflandu.

Několik konkrétních návrhů se týká i ulic Beskydské, Mozartovy, Josefa Suka, 1. máje, F. Linharta, Janáčkovy zezadu, F. Čejky, Josefa Lady a nevyužité asfaltové plochy poblíž ulice Václava Talicha.