VIDEO: Žádný počítačový odborník, ale zloděj. Kabely chtěl zpeněžit

Foto: Městská policie Ostrava

OSTRAVA – Na překvapivý nález natrefili strážníci v noci na zastávce MHD v Ostravě – Hrabůvce. Na zemi viděli ležet přibližně tři sta metrů datových kabelů.

Rozhodli se proto prozkoumat kamerový systém a zjistili, že kabely na místě nechal muž, respektive, že se mu vysypaly z igelitového pytle. Na záznamu bylo vidět, že neznámý muž s pytlem v ruce vystupuje z tramvaje a po vystoupení se snaží v pytli přehrabovat. Kabely mu z něj vypadly. Nesbalil je zpět do pytle, ale na místě je nechal a odešel pryč. „Popis osoby byl strážníkům velmi povědomý, a tak díky své místní i osobní znalosti věděli, kterým směrem se vydat,“ sdělila mluvčí ostravských strážníků Michaela Cieslarová. Muže zanedlouho našli na Horním náměstí.

Video: Městská policie Ostrava

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O původu kabelů si šestadvacetiletý muž vymyslel hned několik verzí. Jak se později ukázalo, pravda byla taková, že je nalezl v černém pytli na ulici náměstí Dr. E. Beneše v Moravské Ostravě. Následně s nimi nasedl do tramvaje a odvezl je přes půlku Ostravy na zastávku MHD náměstí Ostrava-Jih. Vše za jediným účelem. Opálit bužírky datových kabelů, a zbylou měděnou část zpeněžit ve sběrně. „Muž přiznal, že poté, co se mu pytel s datovými kabely na nástupišti roztrhal, už se jimi nechtěl zabývat. Rozhodl se proto jít pryč a kabely na místě ponechat,“ doplnila Cieslarová.

Muž je podezřelý z přestupku, a tak případ ze čtvrtku 16. března bude řešit správní orgán.