Motorkář nezvládl zatáčku a narazil do značky. Letěl pro něj vrtulník

vrtulnik_Tomas_Branda

FRÝDEK – MÍSTEK – Nepříjemný pád má za sebou třiačtyřicetiletý motorkář. Nezvládl zatáčku a v Bašce narazil do dopravní značky, vážně se zranil a letěl pro něj vrtulník.

Motorkář podle sdělení policie jel do Pražma směrem na Bašku. „Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při výjezdu z levotočivé zatáčky vyjel mimo komunikaci a narazil do dopravní značky,“ sdělila mluvčí policie Kateřina Kubzová. Po nehodě v neděli 19. března odpoledne ho museli ošetřit zdravotníci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pomoci vyjely dvě sanitky a vzlétl vrtulník. „Po nárazu do betonového sloupu byl při vědomí. Zasahující lékaři u něj však zjistili život ohrožující poranění,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Prvotním vyšetřením lékař zjistil zranění horní a dolní končetiny, zranění nasvědčovalo tomu, že má poraněnou také pánev. Pacienta posádky zajistily končetinovými dlahami, krčním límcem a pánevním pásem, následně ho uložili do vakuové matrace. Záchranáři podali nitrožilně léky a infuzní roztoky. Poté byl muže vrtulník transportoval do ostravské Fakultní nemocnice na oddělení urgentního příjmu. „Test na alkohol vyšel negativně a případem se zabývají frýdecko – místečtí dopravní policisté,“ doplnila Kubzová.