V Rýmařově hořel dům s několika obyvateli. Muž se vážně popálil a letěl pro něj vrtulník

Foto: HZS MSK

RÝMAŘOV – ONDŘEJOV – Na večerní požár zřejmě jen tak nezapomenou obyvatelé domu v rýmařovské části Ondřejov. Z domu jich před ohněm uteklo hned dvanáct, celkem z pěti bytů, ale nic se jim nestalo. O takovém štěstí však nemůže hovořit třiatřicetiletý muž, který utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně. Podle dostupných informací mělo dojít k výbuchu kotle na tuhá paliva. Začalo hořet v přízemním bytě o velikostí 2+1.

Zřejmě manipulace s otevřeným ohněm

V koupelně podle policie měl mladík z Bruntálska nejspíš rozdělávat oheň, a vzplálo na něm oblečení. Zatím nejsou známé podrobnosti, mladíka uniformovaní vyslechnou, až toho bude schopný. Případ prověřují rýmařovští policisté a kriminalisté z Bruntálu. „Zjišťujeme, co je příčinou manipulace s takto otevřeným ohněm, zřejmě nešlo o úmysl, ale o nešťastnou náhodu,“ uzavírá mluvčí policie René Černohorský.

Foto: HZS MSK

Vážné popáleniny

K zraněnému muži okamžitě vyjel lékař a vzlétnul vrtulník z Ostravy. „Záchranáři ho ošetřili s popáleninami druhého až třetího stupně v oblasti obličeje a končetin. S ohledem na zasažení dýchacích cest, který způsobil požár a zplodiny hoření jej lékař uvedl do umělého spánku a provedl zajištění dýchání pomocí intubace a přístroje,“ uvedl mluvčí záchranky Ladislav Lang. Mladík má mít popáleniny na patnácti procentech těla. Po ošetření popálených ploch a za stálého podávání léků a infuzních roztoků jej vrtulník přepravil do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů, mezi nimi tři dobrovolné jednotky z Rýmařova, Horního Města a Břidličné. Podle informací, které poskytl mluvčí policie Černohorský se požár podařilo obyvatelům domu uhasit ještě před příjezdem hasičů. Jednotky vše zvládly za necelých dvacet minut, zlikvidovaly důsledky požáru před třiadvacátou hodinou. Škodu vyšetřovatel vyčíslil předběžně na 500 tisíc korun, jedná se o městský byt.