RÝMAŘOV: Začaly rekonstrukce na ulici Julia Sedláka. Počítejte s dopravním omezením

Autoři návrhu: Petr Kalivoda a Ondřej Havlín

RÝMAŘOV – Rýmařovští se musí připravit na omezení v dopravě. Započaly opravy  na ulici Julia Sedláka. Ulice bude po dobu prací neprůjezdná. Prostranství před budovou Střediska volného času Rýmařov a Městské knihovny Rýmařov bylo na základě diskuze s odborníky v dopravě, specialistou na veřejná prostranství, urbanistou a městským architektem navrženo jako kruhový objezd.

Autoři návrhu: Petr Kalivoda a Ondřej Havlín

Stavební práce začaly včera v pondělí 20. března. Lidé, kteří bydlí v okolí se nemusí bát, do svých domovů se dostanou. Po dobu provádění stavebních prací bude ulice neprůjezdná od Sadové ulice, Turistických známek až po Sokolovskou a Bartákovu, což zahrnuje i prostor před střediskem volného času a knihovnou. Vjezd je povolený jen záchranným složkám a zásobování.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Chodníky, cesty, parkoviště a trávníky budou po rekonstrukci ve stejné výšce. Středový ostrov křižovatky dělníci zvýší o dva centimetry, což umožní i průjezd autobusů, sanitek a hasičských vozů. „Povrch bude ze žulové kostky, v prostranství budou vysázené stromy, či lavičky,“ doplnila závěrem mluvčí města Rýmařov Jana Hrbáčová.