Žena spadla z třetího patra domu a letěl pro ni vrtulník

Foto ilustrační: Tomáš Branda

FRÝDEK – MÍSTEK – Týmy záchranné zdravotnické služby musely přispěchat na pomoc vážně zraněné čtyřiatřicetileté ženě z Frýdku – Místku. Spadla ze třetího patra domu, její život visel na vlásku a do nemocnice ji musel transportovat vrtulník.

Kromě vrtulníku vyjely na místo také pozemní týmy. „Čtyřiatřicetiletá žena byla po pádu při vědomí, zasahující lékař zjistil vícečetná vážná poranění. Stav pacientky byl život ohrožující. Záchranáři ji uvedli do umělého spánku, zaintubovali a převedli na umělou plicní ventilaci,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Po zajištění krčním límcem, pánevním pásem, zafixování do vakuové matrace a podání léků, ji zdravotníci přenesli na palubu vrtulníku. Letečtí záchranáři ji následně transportovali do ostravského traumatologického centra.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Uniformovaní uvedli, že k pádu ženy došlo v pondělí 20. března odpoledne. „Policisté se událostí i nadále zabývají, cizí zavinění nebylo dosud zjištěno,“ sdělila mluvčí policie Soňa Štětínská.