Drama na silnici v Dětřichově nad Bystřicí! Hořel tam kamion

Hořící kamion. Foto: HZS MSK

DĚTŘICHOV NAD BYSTŘÍCÍ – Nepříjemné překvapení a možná i šok zažil řidič kamionu, který jel z Lomnice do Dětřichova nad Bystřící. Pří jízdě mu z ničeho nic začal hořet vůz!

K požáru v odpoledních hodinách v pátek 24. března vyjeli hasiči z Bruntálu a dobrovolné jednotky z Břidličné a Lomnice. „Požár zasáhl motorovou část a kabinu nákladního automobilu, komunikace byla po dobu zásahu neprůjezdná. Hasiči k likvidaci nasadili dva vodní proudy, pracovali v dýchací technice a využívali i termokameru,“ sdělil mluvčí hasičů Jakub Kozák. Polovinu nákladního automobilu požár totálně zlikvidoval, zbyl z něj téměř ohořelý vrak.

Foto: HZS MSK

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pod kontrolu situaci dostali o půl čtvrté, další půlhodinu zabrala celková likvidace. Hasiči posléze uklidili z komunikace použitý sorbent a předali událost k šetření policistům. O odtah kamionu se postarala soukromá firma. Provoz na komunikaci policisté částečně obnovili deset minut před šestnáctou hodinou. Příčina vzniku požáru je technická závada na palivové soustavě auta. Předběžná škoda je 900 tisíc korun.

Foto: HZS MSK