VIDEO: Nebohé fence se stal plot vězením! Pomohli až hasiči

Uvízlá fenka Kery. Foto: HZS MSK

OSTRAVA – Hasiči museli vyjet na pomoc nebohé fence Kery, která se hlavou zasekla v kovovém plotu a nemohla se dostat ven!

Hasiči z Ostravy Přívozu, kteří se na záchrany zvířat specializují a mají k záchranám i speciální vybavení, vyjeli fenečce na pomoc do Vítkovic.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po příjezdu na místo skutečně uviděli, že v plotu je zvíře, kterému tam uvízla hlava a neumí se dostat ven. „Velitel zásahu rozhodl o nasazení hydraulického zařízení, konkrétně rozpínacích mini nůžek,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jakub Kozák. Nůžkami přestřihli tyč plotu a rozpínákem ji ohnuli tak, aby vytvořili bezpečný prostor pro vytažení hlavy fenky. Po celou dobu záchrany, fenku drbal za krkem její majitel, aby celá situace byla pro ni co nejméně stresující.

Samotná záchrana v sobotu dopoledne 25. března trvala jen několik málo minut, nezraněné zvíře si převzal šťastný majitel.