AUDIO: Muž v kukle se vloupal do lékárny. Prý ho bolela záda

Foto: PČR

ČESKÝ TĚŠÍN – Možná trochu kuriózní výpověď pachatele si vyslechli policisté z Českého Těšína. Netrestaného muže s kuklou na hlavě prý bolela záda!

Policisté obdrželi oznámení od ženy, která ve večerních hodinách při venčení psa uslyšela houkat alarm z lékárny. Po chvíli uviděla muže v černém oblečení s kuklou na hlavě. Žena u sebe bohužel zrovna neměla telefon, a tak policii kontaktovala až při příchodu domů.

Uniformovaní okamžitě vyrazili na místo, přičemž zjistili, že lékárna je poničená a někdo vypáčil dveře. „Policisté spolu se strážníky městské policie se vydali pátrat po podezřelé osobě, když si všimli muže, který odpovídal popisu uváděném oznamovatelkou, a dokonce měl stále na
hlavě nasazenou černou kuklu,“ popsala vrchní inspektorka Pavla Procházková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Audio: PČR

 

foto: PČR

Policistům se dvaadvacetiletý mladík při výslechu ke všemu přiznal a uvedl, že motivem vloupání byla veliká bolest zad, kterou už nebyl schopný zvládnout běžnými léky, a tak si řekl, že vyzkouší jiné. Policisté také zjistili, že muž je dosud netrestaný. „Poděkování patří také občanům Českého Těšína, kteří díky své všímavosti pomohli policistům k vypátrání podezřelého,“ dodala Procházková závěrem.

V rámci zkráceného přípravného řízení mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, hrozí mu až dvouletý trest.