Víme, kdo ve městě vykradl tři rodinné domy. Spadla klec

Foto: PČR

ORLOVÁ – Policisté z obvodního oddělení Orlová konečně dopadli pachatele, který vykradl tři rozestavěné rodinné domy ve městě. Vloupání má na svědomí dvaatřicetiletý muž. Při krádeži ho dokonce vyrušil alarm.

Poté, co policisté zjistili, že někdo v Orlové vykradl rozestavěné domy, se případem začali intenzivně zabývat. Výslech svědků, dobrá znalost města, všechny tyto indicie a znalosti je dovedli k mladému zloději.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kabely z prvního domu chtěl zpeněžit

Uniformovaní vyšetřováním zjistili, že koncem prvního březnového týdne měl v noci násilně vniknout nejprve na oplocený pozemek, a poté do rozestavěného rodinného domu. Na pozemku ho upoutaly kabely, a to nejen volně odložené ve svazcích, ale také ty, které  byly ve spárách v podlaze a stěnách. „Policistům sdělil, že je vytrhal, nastříhal a v pytlích na kole odvezl z pozemku, aby je mohl opálit a vytěženou měď zpeněžit,“ sdělila mluvčí policie Daniela vlčková.  Způsobená škoda je 13 000 korun.

Způsobil velkou škodu na dveřích

Vykutálený zloděj bohužel po této své výpravné zlodějské akci ještě neměl dost. Deset dnů nato měl opět rozstříhat oplocení jiného domu ve výstavbě. Na zahradě v plastovém boxu nalezl krumpáč, kterým pak vypáčil terasové posuvné dveře. Uvedl, že dům prohledal, ale nic nevzal. Moc tam toho nebylo. Poškozením vstupních dveří však majiteli domu způsobil škodu ve výši 130 000 korun!

Zastavil ho alarm

Adrenalin mu zřejmě koloval v žilách, možná byl naštvaný, že v předchozím domě nenašel nic co by čmajznul, a tak se rozhodl, že v noci „navštíví“ ještě jeden rozestavěný dům. Vstup na pozemek stavby domu byl velice jednoduchý, protože okolo budovy nebyl plot. Na domě si zloděj všimnul kamery a osvětlení, a tak se rozhodl, že je odšroubuje a zahodí. Ovšem ve chvíli, kdy odstranil provizorní zakrytí vchodových dveří a vstoupil do objektu, se spustil alarm, a tak z místa utekl s prázdnou i napodruhé.

Svou trestnou činnost nepopíral, ke všem třem skutkům se doznal. „Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a krádeže vloupáním,“ dodala Vlčková. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto: PČR