AKTUALIZOVÁNO: Vrtulník zasahuje. Sedm zraněných při srážce aut v Havířově

Foto: HZS MSK

HAVÍŘOV –  V části Šumbark se stala dopravní nehoda dvou osobních aut. Zdravotníci museli ošetřit celkem sedm lidí, z niž někteří byly děti. Nejmladší byla čtyřletá holčička. Následkem nehody došlo k poškození dalších pěti aut, na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Doslova náraz za nárazem

Nehoda se stala okolo sedmé večerní v sobotu 1. dubna. Mluvčí policie Černohorský uvedl, že nehoda se stala v křižovatce mezi ulicemi Chrpová a Letní. Třiačtyřicetiletá řidička z Havířova jela v autě Hyundai. Řidička odbočovala z Letní na Chrpovou.

Žena v autě chtěla zaparkovat. V momentě parkování najela do protisměru. V tu chvíli jel od Chrpové směrem k Okružní na Letní osmnáctiletý mladík ve voze BMW, který je také z Havířova. „Žena ve voze Hyundai mu vjela do dráhy,“ popisuje dál průběh nehody Černohorský.

Mladík strhl řízení a snažil se zabránit srážce. Bohužel narazil do zaparkovaného Suzuki Vitara. Auto BMW se od auta odrazilo a srazilo se s řidičkou v autě Hyundai. Následně žena narazila do Renaultu a Škody, které stály zaparkované. Osmnáctiletý mladík také narazil do zaparkovaných aut, a to do Octavie a Fabie.

S třiačtyřicetiletou ženou cestovala v autě čtyřletá dívka, kterou do nemocnice transportoval vrtulník. S mladíkem ve voze BMW jeli tři mladí muži a jedna dívka. „Test na alkohol byl u osmnáctiletého řidiče negativní, řidičce druhého auta odebrali krev v nemocnici,“ uzavírá Černohorský. Škoda je 460 tisíc, případ dále vyšetřují dopravní policisté z Karviné. Zjišťují průběh nehody, způsob jízdy řidičky a rychlost jakou jel mladý muž.

Zranila se čtyřletá holčička

Na pomoc vyjely dvě sanitky a vzlétl vrtulník. Všichni účastníci nehody byli po příjezdu zdravotníků při vědomí a mimo ohrožení života. „Šest lidí jsme transportovali do nemocnice, jednoho člověka jsme ponechali na místě události,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Čtyřiatřicetiletá žena utrpěla poranění hlavy a dolní končetiny, jevila známky otřesu mozku. Čtyřletou dívku ošetřili s poraněním hrudníku. Obě posádky transportovaly do ostravské Fakultní nemocnice.

Foto: HZS MSK

Zranily se další děti

„Čtyři chlapci a dívka ve věkovém rozpětí patnáct až osmnáct let, utrpěli lehká či středně těžká poranění,“ dodal Humpl. Sedmnáctiletý chlapec nepotřeboval další ošetření a zůstal na místě, ostatní putovali do havířovské nemocnice. Hasiči z Havířova provedli protipožární opatření, zabezpečili místo události. Policisté začali nehodu okamžitě vyšetřovat, hasiči jim místo osvětlovali pomocí osvětlovacího stožáru. Po ukončení vyšetřování silnici uklidili.