FRÝDEK – MÍSTEK: Navštivte Velikonoční městečko a oslavte příchod jara!

Velikonoční městečko v roce 2022. Foto: Město FM.

FRÝDEK – MÍSTEK – Oslavte příchod jara v tradičním Velikonočním městečku na náměstí Svobody v Místku. Po tři dny se návštěvníci mohou těšit na dílny s řemeslnými výrobky a dobroty všeho druhu! Pro děti je připravené dětské divadélko, dílničky. Chybět nebudou také živá zvířata v ohrádce. Lidé se mohou těšit také na koncert známého českého zpěváka. Vstup je samozřejmě zdarma.

Vystoupí slavný zpěvák

Největším lákadlem je bezesporu koncert slavného českého zpěváka. „Ve Velikonočním městečku přivítáme legendu pop rockové a muzikálové scény, Kamila Střihavku, který se do srdcí fanoušků nesmazatelně zapsal svou rolí Ježíše v muzikálu Jesus Christ Superstar,“ sdělila mluvčí města Frýdek – Místek Jana Musálková Jeckelová. Na pódiu vystoupí se svou současnou kapelou Kamil Střihavka & The Leaders Acoustic Band! Akce začne ve čtvrtek 6. dubna v odpoledních hodinách a bude pokračovat celodenním programem v pátek 7. a v sobotu 8. dubna.

Program pro nejmenší

Program Velikonočního městečka nabízí také program pro nejmenší. Děti se mohou těšit na písničkovou show a výtvarné dílničky, které pro ně připravilo Středisko volného času Klíč a Turistické informační centrum Frýdek-Místek. „Na své si jistě přijdou také nadšenci z řad kutilů a zahrádkářů, kteří v „městečku“ najdou sortiment rukodělného zboží,“ představuje doprovodný program  pracovnice kultury města Frýdek – Místek Linda Hartenbergerová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nebudou chybět tradice a hudba

Na pódiu vystoupí například místní hudební uskupení Tykráso, na folklorní notu naladí prešovská skupina Hrdza, která energicky propojuje lidovou hudbu s rockovou dravostí, keltskou melodikou, jazzovou rytmikou a exotickými prvky. Součástí programu bude také cimbálová muzika. Chybět nebudou ani zpívané pašije spojující oblíbené svátky jara s křesťanskou tradicí.

Program Velikonočního městečka pro rok 2023. Zdroj: Město FM
Velikonoční městečko v roce 2022. Foto: město FM.