Drama na nádraží Opava východ. Pachatel ho donutil kleknout na kolena a hrozil mu smrtí

Foto ilustrační: Pixabay

OPAVA – Dramatické chvíle se odehrály na nádraží Opava východ, kde pracovníka ostrahy napadl  slovně i fyzicky osmatřicetiletý muž z Krnova. Drama se začalo stupňovat v momentě, kdy pachatel vyhrožoval muži z ostrahy smrtí, pokud mu nevydá peníze. Z nádraží po vydírání odešel neznámo kam. Policisté z Krnova, Opavy i Bruntálu rozjeli obrovské pátrání. Celostátně hledaného muže nakonec našli ukrytého v jeho krnovském bytě na velmi nezvyklém místě. Ke všemu mu přičetli ještě několik krádeží, kterých se dopustil v Krnově. Není zřejmě žádným překvapením, že muž je recidivista.

Vyhrožoval mu smrtí, chtěl po něm hotovost

K dramatu v prostoru vlakového nádraží Opava východ došlo ve čtyři hodiny ráno ve čtvrtek 23. března. Čtyřiatřicetiletý zaměstnanec ostrahy pachatele vyzval, aby prostory čekárny nádraží na Jánské ulici opustil. Muž z Krnova ve věku třicet osm let na ostrahu slovně zaútočil, choval se arogantně a agresivně.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muži společně došli před hlavní vchod budovy, když tu najednou agresor donutil pracovníka, aby si klekl na kolena a vydal mu veškerou hotovost, kterou právě u sebe má, přitom mu hrozil smrtí. Poškozený ze strachu o svůj život a zdraví pachateli vydal devět set korun. Pachatel ho dále fyzicky i slovně napadl. Ve svém vyhrožování neustával. Agresor po něm zřejmě požadoval další peníze, jelikož z nedalekého bankomatu napadený vybral finanční částku ve výši tři tisíce korun, kterou mu vydal. Z místa poté agresor odešel neznámo kam. „Pracovník ostrahy ani nikdo jiný neutrpěl zranění. Opavští policisté a kriminalisté posléze zahájili prvotní procesní úkony,“ sdělil mluvčí policie René Černohorský.

Spolupráce opavských, krnovských a bruntálských policistů

Opavští policisté při vyšetřování požádali o pomoc bruntálské policisty a kriminalisty, posléze i krnovské policisty. Společné pátrání přineslo své ovoce. Krnovští policisté zjistili, že vyděrač se nachází v jednom z činžovních domů v Krnově. Policisté z Krnova ho v místě jeho bydliště zadrželi na základě příkazu k jeho zadržení, který už byl vydán dříve. Podezřelého zatkli. Jeho zadržení doprovázela zvláštní kuriozita. Před policisty se ve svém bytě schoval do útrob sedací soupravy, zřejmě v domnění, že ho nenajdou. “ Muž byt obýval s dalšími lidmi,“ doplnil informace k jeho zadržení Černohorský.

Obviněný z vydírání a krádeží

Muž je v současné chvíli obviněný v souvislosti s incidentem na nádraží z trestného činu vydírání. K tomuto činu mu policisté navíc přičetli ještě několik krádeží, které spáchal v Krnově. Staly se v měsíci únoru. V obchodě na Opavské ulici ukradl dvě láhve alkoholu za tisíc dvě stě korun, za pár dní opět dostal chuť na alkohol a na ulici Revoluční ukradl značkovou láhev alkoholu za tisíc čtyři sta korun.

Jeho řádění neunikl ani automat na kávu v nemocnici na ulici I.P. Pavlova, z něhož ukradl mince v různých částkách. Naposledy brány vězení opustil v polovině června 2021. Dne 27. dubna obviněného z vazby v Bruntálu převezli do Vazební věznice v Ostravě. Vyšetřování nadále pokračuje.