Srážka auta s dodávkou. Muž je v umělém spánku, ve voze cestovalo i dítě

Foto ilustrační: záchranka_rychlá_záchranná-služba_sanitka_záchranáři_Praha_shutterstock

KARVINÁ – Nepříjemná nehoda se stala večer v Karviné, kde se srazilo osobní auto s dodávkou. Zranily se celkem čtyři lidé. Nejvážněji je na tom třiašedesátiletý muž, kterého museli zdravotníci uvést do umělého spánku. Dalšími účastníky nehody jsou dvaačtyřicetiletá žena, jedenačtyřicetiletý muž a osmiletý chlapec.

Uvedli ho do umělého spánku

Třiašedesátiletý muž utrpěl rozsáhlé poranění hlavy a zdravotníci jej uvedli do umělého spánku. „Zasahující lékař provedl intubaci a převedení na přístrojem řízené dýchání,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Následovalo zajištění krčním límcem, pánevním pásem a podání léků. Pacient byl poté transportovali na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Do stejné nemocnice putoval i osmiletý chlapec, kterého záchranáři po nehodě ošetřili s podezřením na otřes mozku.

Nehodu šetří kriminalisté

Doplnil, že devětačtyřicetiletá žena a jednačtyřicetiletý muž byli v rámci přednemocniční neodkladné péče ošetřeni s poraněními končetin a hrudníku. „Předáni byli na chirurgické ambulanci karvinské nemocnice,“ uzavírá Humpl.  Průběh, příčina dopravní nehody a její zavinění je v tuto chvíli předmětem vyšetřování, které vedou karvinští kriminalisté. Auta se srazila ve čtvrtek 27. dubna.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.