V Třinci začíná výstavba chodníku v části Podlesí, připravte se na dopravní omezení

Foto ilustrační: Pixabay

TŘINEC – PODLESÍ –  V místní části Podlesí začíná výstavba chodníku, který povede od nemocnice směrem na Nebory. Je zapotřebí se připravit na dopravní omezení, tedy uzavírky a objízdné trasy.

Nový chodník by měl být široký něco okolo 1,5 metru široký a dlouhý 777 metrů. V místě se nachází kardiocentrum. Výstavba chodníku začala dnes v úterý 2. května, a pokud půjde vše podle plánu, hotový by mohl být na konci roku. „Chodník přispěje především k vyšší bezpečnosti klientů této nemocnice a občanů příměstských částí Podlesí, Konská a Nebory,“ sdělil mluvčí města Třinec Stanislav Cieslar. Budoucí výstavbě předcházely problémy. Město naráželo na odpor majitelů některých pozemků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do konce května projedete relativně bez omezení

Spolu s výstavbou souvisí dopravní opatření. Do konce května bude možné projet daným úsekem relativně bez omezení. „I přesto odbor dopravy apeluje na řidiče i klienty nemocnice, aby dbali zvýšené obezřetnosti. Omezení bude jen v místě výstavby zastávek. Přemístěna bude zastávka dotčená stavbou,“ doplnil Cieslar. Z tohoto důvodu bude zřízena řádně označená náhradní autobusová zastávka a náhradní chodníky.

Výstavba vypukne v červnu

Od června do konce září 2023 nastane úplná uzavírka z důvodu výstavby kanalizace ve vozovce, gabionových stěn, veřejného osvětlení, a přeložek inženýrských sítí. Do opravovaného úseku bude umožněný vjezd vozidlům stavby, autobusové dopravě a vozidlům integrovaného záchranného systému. Objízdná trasa bude značena přechodným dopravním značením, kdy vozidla budou navedena na Neborovský kopec nebo na výjezd z Kanadského lesa.

Čekejte zúžení vozovky

Od října do listopadu letošního roku budou platit dopravní omezení pro samotnou výstavbu chodníku. Vozovka se zúží na jeden jízdní pruh v pracovním místě délky maximálně 50 metrů. Pracovní místo se bude s postupem prací posouvat.

Mapka uzavírek. Foto: město Třinec