Loupežné přepadení ve Frýdku – Místku! Situaci zachránil zákazník

Foto ilustrační: Pixabay

FRÝDEK – MÍSTEK – Horké chvíle zažila obsluha trafiky. Do prodejny vešel mladík, který s nožem v ruce požadoval vydání peněz z kasy. Naštěstí do prodejny vstoupil zákazník, který jistě vyděšené prodavačce pomohl.

Loupežné přepadení se stalo první týden v dubnu. Do trafiky vešel teprve osmnáctiletý mladík, který si nejdříve obhlížel terén. Po chvilce z trafiky odešel. Po pár minutách, když se ujistil, že je v trafice pouze obsluha, se do prodejny vrátil. „S nožem v ruce a pod pohrůžkou násilí požadoval po prodavačce vydání peněz. Do prodejny však přišel zákazník, kterého prodavačka hned požádala o pomoc,“ sdělila mluvčí policie Kateřina Kubzová. Mladík měl svého jednání zanechat, muž ho pohotově zadržel a v trafice pak vyčkali až do příjezdu policejní hlídky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Frýdecko-místečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání a mladíka obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. „Obviněný s kriminalisty zpočátku spolupracoval a k jednání se doznal s tím, že se chce dostat do vězení. Následně však svou vinu začal popírat,“ komentuje dále Kubzová.

Uniformovaní podali státnímu zástupci návrh na vzetí obviněného do vazby, kterému následně soudce vyhověl. V případě odsouzení mu hrozí trest na dvě léta až deset let.