Montážní práce nedokončil a firmě zpronevěřil nejen peníze

Foto ilustrační: Pixabay

NOVÝ JIČÍN – Zapeklitou situaci začali řešit hospodářští policisté z Nového Jičína. Třiatřicetiletý muž uzavřel ústní dohodu s firmou, pro kterou měl zajištovat montážní práce. Firma mu k práci poskytla nejen auto, finance, ale i potřebné nářadí. Postupem času se však firmě začali ozývat nespokojení zákazníci, kteří hromadně uváděli, že práce nejsou dokončené. Muž postupem času přestal jednatelům zvedat telefon, a tak se jeden z nich rozhodl, že vše nahlásí na policii.

Pachatel s firmou uzavřel ústní dohodu, a poté měl jet provádět montážní práci do Plzně. Firma mu na dojíždění poskytla svůj automobil, značky Volkswagen, tankovací kartu, peníze na uhrazení ubytování. Dostal od firmy nářadí, ale také nářadí které si firma vypůjčila od někoho jiného, aby mohl provádět dohodnutou práci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V průběhu času se však začaly množit telefonáty, že zadaná zakázka není dokončená. „Muž navíc přestal s jednateli společnosti komunikovat, a tak se jeden z nich vydal celou situaci oznámit na policii,“ sdělila komisařka Pavla Procházková.

Policisté tedy začali muže hledat, aby se jim k celé situaci vyjádřil. Uniformovaní jej nakonec našli a začali jej vyslýchat. Uvedl, že se měl s firmou dostat do sporu ohledně vystavování faktur, a tak sjednanou práci neodvedl a s nářadím v hodnotě 90 tisíc korun i s finančním obnosem 30 tisíc korun naložil po svém. Jediné, co vrátil, bylo auto společně s tankovací kartou, na kterou však ještě předtím stihl natankovat pohonné hmoty v částce přesahující 16 tisíc korun. Muž tak měl způsobit celkovou škodu ve výši bezmála 14o tisíc korun. Policistům se přiznal. Obvinili ho z trestného činu zpronevěry. Hrozí mu až pět let ve vězení, v současné chvíli je na svobodě.