Maskovaní mladíci přepadli muže a ženu. Hrozili jim noži!

Ilustrační foto

KARVINÁ – Dramatické chvíle se odehrály po půlnoci v Karviné. Muže a ženu přepadli mladíci v kuklách. Pod pohrůžkou násilí, na ně vytáhli nože a požadovali, aby jim vydali cigarety, zároveň jim také sprostě nadávali.

Vytáhli na ně nože

Poškození směrem k ozbrojeným pachatelům následně v úterý 9. května odhodili dvě krabičky cigaret. Mladíci je zvedli a utekli. „Bezprostředně po oznámení loupeže zahájili karvinští policisté a kriminalisté v součinnosti se strážníky městské policie rozsáhlé pátrání,“ sdělila mluvčí policie Daniela Vlčková. Zhruba do dvaceti minut strážníci kontrolovali mladého muže, který odpovídal popisu jednomu z lupičů. Potvrdilo se, že je to skutečně jeden z nich.  Za dalších deset minut na to zadrželi policisté druhého mladíka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Utekli z ústavu!

Oba chlapci, kteří byli na útěku z výchovného ústavu, s kriminalisty spolupracovali, k činu se doznali. Starší z dvojice, kterému bylo před pár měsíci patnáct let, byl obviněný ze spáchání provinění loupeže, za což mu hrozí trest maximálně na pět let (tresty u mladistvých jsou poloviční).

Mladší z nich ještě nedosáhl patnácti let, není tedy trestně odpovědný. „Ovšem na základě návrhu státního zastupitelství mu podle zákona o soudnictví ve věcech mládeže může být uloženo pro spáchání činu jinak trestné některé z opatření, které daný zákon umožňuje,“ vysvětlila závěrem Vlčková.