Lupič v Opavě fyzicky napadl mladistvého a ukradl mu mobil!

ilustrační foto

OPAVA – Nepříjemný zážitek, který skončil fyzickým napadením, prožil patnáctiletý chlapec. V Janáčkových sadech po něm osmnáctiletý muž vyžadoval vydání mobilu. Mladík odmítnul, a tak se osmnáctiletý uchýlil k fyzickému napadení.

Chlapce o tři roky starší mladík napadl v pondělí 15. května kolem páté odpoledne. Před samotným napadením ho nejdříve oslovil, a vynutil si, aby mu dal mobil v hodnotě 2 tisíce korun. Patnáctiletý odmítl, a tak jej agresor fyzicky napadl.  „Po dvou úderech dlaní do těla osmnáctiletý muž poškozenému vytrhl mobil z ruky a odešel neznámo kam. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo.“ sdělil mluvčí policie René Černohorský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Agresor mobil udal v opavské zastavárně a získal za něj tisíc korun. Peníze použil pro vlastní potřeby. V těchto dnech policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání osmnáctiletého muže. Je obviněný z loupeže. Policisté vyšetřováním zjistili, že podobného činu se dopustil již v minulosti a je recidivista.

V posledních třech letech byl odsouzený rozsudkem Okresního soudu v Opavě jako mladistvý ve věci provinění z přečinu loupeže k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání dvou let, se zkušební dobou do ledna roku 2024. Případ nadále šetří opavští policisté a kriminalisté.